Hakkımızda

Göztepe’ye Hizmet Derneği fikri Ağustos / 2005 ayında Göztepelist’te yazışan Göztepelilerin O günlerde takımın antrenman yapacak saha bulamaması nedeniyle bir şeyler yapmak istemesi ile doğdu.

Göztepelist Organizasyonu yöneticileri bu fikre sahip çıkarak “Her Ay 20 YTL” adlı bir kampanya oluşturarak Göztepelist hesaplarında para toplamaya başladılar.

Tarih 02.09.2005’i gösterdiğinde kampanyanın 17.gününde bugüne kadar yapılan sayısız benzer kampanyalardan farklı olarak 75 katılımcı ve 2190 YTL para toplandı. Kulübün geçirdiği zor günler gerekse de olayların gelişmesi kampanyanın heyecanını azaltsa da her ay 20 YTL yatırma işlemi katılımcıların önemli kısmı için aralıksız devam etti.

Para yatırmaya devam edenlerle Göztepelist Organizasyonu yöneticileri arasında yapılan toplantılarda bu şekilde para toplamanın hukuksal olarak sıkıntı yaratabilecek olması ve her geçen gün artan birikimin değerlendirilmesinde sorunlar ortaya çıkabileceğinden dolayı kampanyanın hukuksal bir zemine dönüştürülmesi Vakıf veya Dernek statüsü kazanılarak yola devam edilmesi fikri benimsendi.

Vakıf olmak için gerekli koşulların sağlanmasının mevcut şartlarda mümkün olmadığı görülünce Dernekleşme kararı alındı.21 Ağustos 2006 tarihinde yani Her ay 20 YTL kampanyasından tam bir sene sonra Kuruluş evrakları Dernekler Müdürlüğü’ne teslim edildi. Derneğimizin Kuruluşunun hemen ardından Yalı Derneğinin önderliğinde tüm taraftar organizasyonlarının katılımı ile gerçekleştirilen 02 Eylül yürüyüşü camiamıza ve Derneğimize hareket getirdi.

Yürüyüşün gerek kamuoyunda gerekse de spor çevrelerinde yarattığı etki Taraftara beraber hareket ettiği takdirde ne kadar güçlü olabildiğini gösterdi.Her Ay 20 YTL kampanyasının devamı olan GHD’ye olan ilgi arttı.

GHD 46 Kurucu Üyesi ve bir o kadar misafir ile 10.12.2006’da ilk Genel Kurul’unu gerçekleştirdi. Yapılan Genel Kurul’da Kuruluş aşamasında yaşananlar değerlendirildi. Göztepelist Hesaplarında toplanan para Dernek hesaplarına intikal ettirildi. GHD yaşamına başladı.

Kurulduğu günden itibaren camia ilişkilerini güçlendirmeye çalışan GHD bu amaçla 14 Haziran etkinlikleri başta olmak üzere onlarca organizasyon gerçekleştirilmiştir. Bunun yanında Göztepemiz için hayati önem taşıyan Genel Kurul TMSF ihalesi ve benzeri süreçlerde sorumluluk almaktan kaçınmamıştır.

GHD kuruluş amacı taşınmaz hedefine ise 04.06.2010 tarihinde ulaşmıştır. İzmir İli Seferihisar İlçesi Düzce Mevkii nde 15.000 m2 arazi satın alarak Türk Futbol tarihinde kulübü için taşınmaz alan ilk sivil toplum kuruluşu olmuştur.

GHD kuruluş amacı bir camia yaratmak hedefine bugün itibariyle fazlasıyla ulaşmıştır. Birbirini ilk kez GHD sayesinde tanıyan kişiler şu anda camiamızın temsilcileri olarak kulüp yönetiminde, şube yönetimlerinde, temsil etmekte fırsat buldukları her platformda Göztepe’ye hizmet etmeye devam etmektedir.